"/""/" opusteno 2: Putin, Ukrajina, rat – Simpsoni su ovo predvidjeli prije 24 godine?! A prikazali su i kako sve završava

субота, 26. фебруар 2022.

Putin, Ukrajina, rat – Simpsoni su ovo predvidjeli prije 24 godine?! A prikazali su i kako sve završava



Nedugo nakon prvih informacija o ruskoj invaziji Ukrajine, oglasili su se twitteraši i usporedili sukob s epizodom kultnih “Simpsona” iz 1998. godine. U epizodi “Simpson Tide”, tijekom vojne vježbe, Homer slučajno ispaljuje kapetana podmornice u ruske vode, što potičete obnovljeni Sovjetski Savez da rasporedi trupe i tenkove na ulice i oživi Berlinski zid.

Podsjetimo, “Simpsoni” su predvidjeli više od 20 povijesnih događaja, poput marša Trumpovih pristaša na Kapitol, eksplozije u Bejrutu, pandemijskog virusa, Toma Hanksa zaraženog virusom, Donalda Trumpa kao predsjednika SAD-a, Lady Gage na Superbowlu, rata u Siriji, ali i pametne satove.



Čak je i producent serije Al Jean potvrdio paralele stvarnosti i fikcije.

 “Vrlo sam tužan što moram reći da ovo nije bilo teško predvidjeti. Mrzim o tome pričati, ali rođen sam 1961. godine, tako da sam 30 godina života proživio s aveti Sovjetskog Saveza. Za mene je ovo nažalost više norma nego predviđanje. Samo smo mislili da će stvari krenuti loše”, rekao je Jean u intervjuu za Hollywood Reporter, prenosi Hot.hr

“Povijesna agresija zapravo nikad ne nestaje i morate biti jako oprezni. Godine 1998., kada je ovaj isječak emitiran, bio je to možda zenit američko-ruskih odnosa”, istaknuo je producent.

K

Нема коментара:

Постави коментар